Бойко Борисов умело избяга от журналистическите въпроси за папката „Лале", за която намекна Христо Бисеров и която предизвика бившият премиер да съобщи, че партньорски служби имат данни, че Ахмед Доган е поръчал покушение срещу него.
Нищо не зная за папка „Лале", коментира и Искра Фидосова.

Нека Бойко Борисов поиска от МВР да бъде разсекретена папка "Лале", в която да се види как един подземен бос, разстрелян преди няколко години, казва: "Бойко взе парите", бяха думите на Христо Бисеров.
Още от предишния парламент, когато Бисеров оглавяваше комисията за Сретен Йосич стана известно, че след тези думи „Бойко взе парите" е арестуван сръбския бос. През 2002 МВР започва разработката „Лале" срещу Сретен Йосич.

Младата надежда на ГЕРБ Александър Ненков е шокиран от новината, че почетният председател на ДПС е поръчал покушение срещу Бойко Борисов преди изборите 2009 година. На въпрос, ако сигналът за покушение срещу Борисов е верен, защо Ахмед Доган не е арестуван, Ненков посочи: "Това не е моя работа да го коментирам, това е работа на службите".

Преди предстоящите избори никой вече няма да говори за политики и управленски решения, а всички ще се замерват с папки. Това заяви в кулоарите на НС червеният депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков.
„Споменаването на този сигнал измести реалния дебат. Вече не говорим за телета и за трактори, не говорим за оставката и за провала на управлението", категоричен е социалистът.

След обвинението, което отправи премиерът в оставка Бойко Борисов към Ахмед Доган според Петков трябва да се дадат отговори на два въпроса. Първо трябва да се отговори на въпроса откога е сигналът, а после да се изясни и каква конкретика има в него, смята бившият вътрешен министър.

Според него Бойко Борисов е бил много категоричен в изявлението си. Премиерът беше твърде императивен, смята Румен Петков.
Той не пожела да коментира възможността бившият премиер в качеството си на главен секретар да е накърнил чак толкова интересите на международната организирана престъпност, че да се поръча атентат срещу него. По думите на Петков всеки, който е работил в МВР се е борил с криминалните среди и "не може да се хареса на всеки".
Той призна, че в службите преди време са постъпвали сигнали за готвени атентати срещу Борисов, но те са били проверявани и не са били потвърдени.