Очаква се още днес израелското командване да мобилизира хиляди запасняци в борбата срещу Хизбула в южен Ливан и срещу палестинските бойци в Газа.
Три батальона от резерва вече са били повикани, съобщи Хаарец.

В същото време войниците на наборна служба в ивицата Газа, ще бъдат изпратени по северната граница, а допълнителните части по северния фронт ще бъдат разположени в селища в южен Ливан.

При последните израелски въздушни удари в Ливан беше бомбардиран основният път, водещ към съседна Сирия, а ливанската полиция съобщи, че са били обстрелвани пътнически автобуси, но няма жертви.

Израелската авиация осъществи най-ожесточените бомбардировки над град Баалбек от началото на конфликта между Израел и Хизбула на 12 юли.

Четири въздушни нападения са извършени днес около 11 ч. местно време (8 ч. по Гринуич) в центъра на Баалбек, предаде БТА, като се позова на Франс прес.
Атаките предизвикали паника сред населението и станали причина за много пътнотранспортни произшествия.

Половин час по-късно израелски ВВС атакуваха жилищни квартали отново в центъра на града, както и подходите от юг и север към Баалбек. Градът е известен като втория бастион на Хизбула в Ливан след столицата Бейрут.
Разрушена беше бензиностанция, а също училище, кооперативно стопанство и център за отдих, за които се знае, че са управлявани от членове на Хизбула.

По данни на ООН 500 000 ливанци /или около 20 на сто от населението на Ливан/ са напуснали домовете си заради боевете, предаде Хаарец.
Организацията изчислява, че между 130 000 и 150 000 са избягали в Сирия, а около 45 000 души се нуждаят от помощ.

В деветия ден на израелската офанзива в Ливан атаките по въздух продължиха, а Израел предупреди стотици хиляди ливанци в южните райони на страната да се придвижат на север.

По-рано лидерът на Хизбула Хасан Насрала обяви по телевизия "Ал Джазира", че бойците му няма да отстъпят и няма да пуснат отвлечените войници, докато от Израел не изпълнят исканията им - да освободят всички затворници на радикалната шиитска групировка. При израелската атака е загинал един човек, а друг е бил ранен, съобщава "Ал Джазира," но към момента информацията не е потвърдена от службите за сигурност.

По информация на телевизия "Ал Арабия" няколко силни експлозии са били чути в южните предградия на Бейрут, смятани за крепост на шиитската фундаменталистка организация Хизбула.

Телевизионният канал на Хизбула "Ал Манар" съобщава и за израелски бомбардировки на обекти в долината Бекаа.