Лидерът на Атака Сидеров изригна срещу визитата на президента Плевнелиев в Анкара за вчерашната церемония по встъпване в длъжност на новия турски президент Реджеп Тайип Ердоган.

В ефира на партийната си телевизия Сидеров се е възмутил бурно от това, че държавният глава е бил единственият президент от страна в Европейския съюз, който е удостоил с присъствието си церемонията в Анкара.

Атакист номер едно припомня, че турската политика и Ердоган не се одобрявали в много от страните в ЕС и за приемането на Турция в съюза има много обструкции. „Но Росен Плевнелиев е „за" недоволен е Сидеров. Той обвинява Плевнелиев в това, че е „в братска прегръдка" с Ердоган.

Според водача на националистите от „Атака" се заформя коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и НФСБ, които щели да бъдат марионетките на Ердоган в България.

„Падне ли „Атака", пада България", обявява още националистът. По думите му на предсрочния вот на 5 октомври ще стане ясно дали избирателите са готови „да отбраняват крепостта България".