Често членовете на комисията за борба с корупцията бяха изненадвани от изявленията на нейния председател.

Това каза вече новият председател депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров. В студиото на БиТиВи той обясни, че изявленията на Яне Янев не са били съгласувани с неговите колеги, а и самите членове не са имали достъп да всички документи.

Димо Гяуров даде като пример разпитването на магистратите от Яне Янев по сигнал за корупция, но анонимен. „Бяхме безкрайно изненадани, че той си е позволил на привика 15 - 20 магистрата в работното им време и то в работното време на пленарното заседание, което е абсолютно недопустимо", коментира Гяуров и посочи, първо, че формално заседание на комисията не е имало, и второ, че сигналът, послужил за аргумент, е бил анонимен.

Те са се обяснявали нещо с него, давали са някакви обяснения, но не знам какви", допълни Димо Гяуров.

Припомняме, в момента набира скорост следващият етап от скандала в съдебната система, огласен от Яне Янев като фигурата на Баджанака.

Димо Гяуров посочи, че комисията не е нещо извънредно и че не може да злоупотребява с правомощията си. По думите му засега няма никакви факти, които да доказват конфликт на интереси при настооящи министри.
Той изрази мнение, че под негово ръководство ще се работи при напълно различни условия - без бомбастични твърдения, словесни и дори несъстоятелни твърдения.

В студиото се включи и Яне Янев, който отхвърли всичко казано от Димо Гяуров като несъстоятелно и клевети. „Димо Гяуров не е избран за председател на комисията, тъй като няма проведена процедура за което", бе категоричен Янев.

Той изказа притесненията си, че след като са запечатали неправомерно кабинета му в Народното събрание, са изгонили всички експерти.
Янев предупреди, че това е с цел да се унищожат документи или да се прикрият такива.

Припомняме, вчера Яне Янев и другите депутати от РЗС трябваше да напуснат постовете на ръководители на комисии в Народното събрание след като парламентарната група на РЗС престана да съществува при напускането на Марио Тагарински.