И днес несъгласни с промените в Закона за горите се събират на протест. Мястото е същото като вчерашната акция - езерото Ариана, а началото е в 19.30 часа.

В социалната мрежа Facebook е създадена специална група, в която вече членуват над 800 души.

Припомняме, вчера над 500 души успяха да удържат едночасова „блокада" на кръстовището на Орлов мост, спирайки движението по Цариградско шосе в двете посоки.

„Вчера България се събуди! Събрахме се за по-малко от 3 часа, блокирахме Орлов мост, бяхме единни, държахме се за ръце, седяхме на тротоара, пеехме песни за рождения ден Бойко, но той не ни уважи. Този път и шофьорите като че ли бяха на наша страна! И когато запяхме "Хубава си моя горо" дори полицаите се стъписаха! Поставихме едно достойно начало на битката с новия закон за горите! Защото това не е краят! Това е началото!", посочват организаторите.

Днешният протест е със специално искане към президента Росен Плевнелиев, а именно да наложи вето на промените в Закона за горите.

Точно в 19:45 излизаме на платното на Орлов мост. Стоим там докато не получим отговор от Плевнeлиев, че ще се срещне с нас и ще наложи вето. Ако не го направи, си тръгваме точно в 20:45 и утре пак, заканват се инициаторите.