Патриотичният фронт чакат да бъдат поканени на среща с премиера Бойко Борисов, той поне да им е обади или да им изпрати по вицепремиер отговор за назначението на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Изненадващи преговори между ГЕРБ, ПФ и ББЦ

Още...

Едва тогава патриотите ще съберат политическия съвет на коалицията между НФСБ и ВМРО и ще им трябват няколко дни след това да обявят официално дали оттеглят подкрепата си от кабинета „Борисов 2".

Припомняме, че миналата седмица от ПФ и по-специално от страна на НФСБ дадоха една седмица срок на министър-председателя да реши какво ще прави с оспорваното назначение на зам.-министър Исмаилов.

„Не е задължително да имаме среща с премиера, той може да се обади, има телефони, може да прати отговор и чрез вицепремиер", уточни пред журналисти в парламента съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

По думите му отговорът на Борисов не трябва да бъде чрез пресата, тъй като патриотите не са поставили своите искания чрез медиите, а са отишли лично в неговия кабинет. „До момента нямаме никаква информация, нямаме обратен отговор", посочи Симеонов и добави, че е редно или поне да имат среща, или поне Борисов да им се обади.

От своя страна ПФ ще се срещнат днес с министъра на отбраната отново по тази тема.

Те нямат нищо против и на въпросната среща да присъства и самият Орхан Исмаилов, като са готови да му кажат всичко в очите. „Това не е атака срещу човек с друг етнос", поиска да уточни за пореден път съпредседателят на ПФ и обясни, че големият проблем на патриотите е това, че цялата кариера на Исмаилов е партийна и то е разработена от ДПС.

От ПФ са проследили професионалната биография на зам.-министъра на отбраната и са убедени в това, че той няма качествата за постовете, които е заемал, което означава, че е бил политическо назначение.

„Този човек да има достъп до сериозна информация и икономически механизми в МО е в противоречие с националните интереси", отсече Валери Симеонов и посочи, че  именно това е причината да искат да се махне Орхан Исмаилов.

„Иначе щяхме да искаме например Вежди Рашидов да се отстрани", даде пример още Симеонов и дори призна, че и в техните партийни редици има турци и цигани, а пък дори съседите на баба му са турци и двете им деца - Джемал и Атидже са израснали у тях. „Недейте чака, ей така първосигнално, да тръгнем да събаряме това крехко правителство, което едвам е закрепено, и то в началото на зимата", се обърна към журналистите съпредседателят на ПФ.

Патриотите от своя страна не разчитат на отстъпка от страна на другите партии, а на национално отговорно решение. „Може Реформаторският блок да си го оттеглят, може министърът на отбраната да го освободи, или това да го направи г-н Борисов", изброи вариантите на решение Симеонов и предупреди, че не е в интерес на националната сигурност, ако правителството падне. „Трябва много да внимаваме", изтъкна председателят на НФСБ.

Той самият е на мнение, че в коалицията между НФСБ и ВМРО ще излязат с единно решение по казуса. „Предполагам, че да. Мисля, че да. Нямаме търкания с колегите, мисля, че ще имаме единно решение", посочи още Симеонов.