Парламентарни совалки в парламента между формациите. Вниманието на репортерите бе привлечено от необичайно движение в коридора, където е стаята на ГЕРБ, както и на председателя на парламента.

Цецка Цачева бе освободила кабинета си за разговори между  герберите и съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

В друга стая, която се използва за срещи, пък Цветан Цветанов разговаря с представителите на България без цензура.

Явно управляващите преговарят за парламентарна подкрепа, след като патриотите „натиснаха" премиера Бойко Борисов да оттегли заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Министър-председателят обаче не се поддаде на натиска и заяви, че Исмаилов остава на поста си.

Припомняме, патриотите първоначално бяха поставили ултиматум, че постът на Орхан Исмаилов е залогът за тяхната подкрепа към управлението. След срещи с Бойко Борисов обаче те малко посмекчиха позицията си.

Възможно е обаче формациите да преговарят и за председателските постове в комисиите, които трябва да бъдат сформирани официално тази седмица.

Кулоарните предположения обаче чертаят различни сценарии за разговорите.

Малко по-късно Красимир Каракачанов обясни, че са разговаряли с представителите на ГЕРБ за комисиите.

Патриотите са поискали 3 комисии.

Едната е тази за контрол над ДКЕВР, комисията по еврофондовете, а за третата той не се сети. За комисията по еврофондовете настояват и от ББЦ.

Направили сме си предложенията, изтъкна Каракачанов, подчертавайки, че днес е последният срок, в който парламентарно представените формации да излъчат своите номинации за състав на постоянните комисии. По думите на лидера на ВМРО казусът с Орхан Исмаилов не е бил тема на разговорите.

Валери Симеонов пък обясни пред медиите, че не разбрал, че ПФ искат 3 комисии. Нямаме никакви искания, подчерта той.