Веднага да бъде освободено ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура", настоява СДС. Има данни за безобразия в такива размери, че оставането му може да дискредитира цялото правителство, заяви в кулоарите на парламента Ваньо Шарков.

От СДС изтъкнаха, че агенцията е допуснала незаконно строителство, бездействала е във връзка с променени проекти и системно нарушава законодателството. Тези нарушения поставят под риск финансирането на магистрали с европейски средства и накрая всичко ще бъде платено от българския данъкоплатец, предупредиха от партията.

Божидар Йотов заяви, че парите са раздадени за период от 10 месеца.
                                    Още...

Ваньо Шарков показа официални данни от одита, извършен от служители на управляващия орган по Оперативна програма „Транспорт" и доклад от проверка на място по проект „Доизграждане на магистрала „Тракия" - лотове 2, 3 и 4".

Шарков е категоричен, че трябва спешно да се предприемат мерки, тъй като данните са потресаващи. Той съобщи, че са раздавани средномесечни бонуси в размер на 9 000 лева и че в централата на АПИ 130 души са били облагодетелствани.

Борис Марков от СДС каза, че в АПИ коледни бонуси се раздават всеки месец. Вместо някой да бъде наказан, ръководството на агенцията раздава бонуси на служителите си, възмущават се от СДС.

От партията са изчислили, че агенцията е раздавала на служителите си общо по близо 300 000 лв. на месец бонуси. Строителството на магистрали е дискредитирано по вина на ръководството на агенцията, категорични са сините.

Тази година в България няма да има коледни добавки към пенсиите и заплатите. Премиерът Борисов се оправда, казвайки че парите отиват за инфраструктура, припомни Шарков и добави- сега цялото общество трябва да види къде всъщност отиват парите - огромни бонуси за служителите на Агенция „Пътна инфраструктура", а след година ще се превърнат в компенсация за поредните спрени от Брюксел пари.