Британските полицаи, които повече от осем години разследват отвличането на 3-годишната Мадлин Маккан, изчезнала в португалски курорт през 2007-а година, са привикали за разпити трима нови лица, съобщи източник, близък до разследването, цитиран от „Би Би Си”.

От този понеделник полицаи на „Скотланд Ярд” извършват поредните претърсвания на плажа в Прая да Луз, област Алгарве, където се предполага, че е погребано тялото на момиченцето.

Този път британските власти са насочили вниманието си към две нови зони с площ от по 15 акра, които изследват с кучета и радари в търсене на следи от детето.

Скоро след изчезването на Мадлин, която днес трябваше да бъде на 11 години, Великобритания обяви награда от 2,5 млн. лири за всякаква информация, която може да доведе до откриването й.

Въпреки че никой не се отзова на молбата за помощ, усилията на родителите й Кейт и Гари да я открият не спират и до днес. Властите работят по версията за убийство, но въпреки множеството заподозрени никой не бе привлечен като обвиняем за жестокото престъпление, чийто извършител може никога да не бъде наказан.