"Бъдещото правителство на България ще бъде направено по един много лош сценарий." Това вещае лидерът на България без цензура Николай Бареков от Страсбург в позиция, изпратена до медиите.  По думите му се очертава "нещо като коалиция на желаещите, в която за съжаление освен победителите от ГЕРБ, ще влязат и хора, които нямат нищо общо нито с ГЕРБ, нито помежду си".

Според Бареков има три потока от желаещи "партийки, които искат да се присламчат към ГЕРБ".

"Преговорите за съставяне на правителство започнаха като кастинг за танцьорки на пилон и ще приключат с тюрлюгювеч. В него ще участват освен партията - победителка ГЕРБ, и партии, в които участват бивши агенти на ДС. Това са агент Гоце, останките на Иван Костов, който не пое вината си за кражбата по време на приватизацията, и който очевидно сега е платен лобист на КТБ, и ментори, участници в Тройната коалиция, предвождани отново от Първанов, Кунева и Ивайло Калфин", подчертава Бареков.

Такава коалиция, според него, не може да бъде принципна, защото в нея има "сбирщина от ляво и от дясно".

"Бих си позволил един съвет към ББЦ и към БСП. За мен БСП не трябва да ходят на втори кръг от преговори, за да не се подлагат на унижение. Бих помолил колегите от ББЦ да не влизат в преговори. Държавата ще има нужда от една конструктивна опозиция, а Атака не може да бъде такава. Голямата мисия на ББЦ ще е да бъде една истинска проевропейска опозиция с консервативна и дясна насоченост, която да се противопостави на социалистическо-ченгесарски тюрлюгювеч. Самият факт, че в коалицията ще участват агент Гоце и Иван Костов, показва че тя ще е много лоша за България", коментира Бареков.

"Предвид връзките на Иван Костов и Първанов с КТБ, мога да кажа, че в тази коалиция Цветан Василев също ще бъде участник в нея", заподозря още Бареков.

Припомняме, че след решение на ГЕРБ на т.нар. втори кръг консултации за съставяне на правителство ще бъдат поканени Реформаторският блок, БСП, АБВ и Патриотичният фронт.