Чрез нас удрят модела „Дупница". Това заявиха пред Нова телевизия Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, ден след като се явиха доброволно в националното следствие.

20 години в този град политици рушат и сега обявени за мутри започват да градят детски градини, училища, пътищя, мотивираха се двамата.

Те показаха и протоколите от обиските в домовете им по време на МВР акцията от сряда, където е посочено, че не са открити уличаващи документи и предмети.

Те коментираха, че след като вечерта във вторник шефът на ОД на МВР в Кюстендил им се е обадил - да отидат на другата сутрин при него, те са си направили анализи - все пак сме бивши служители на вътрешното министерство - и са заподозрели постановката.

Искаха да направят цирк, баретите да ни сложат белезници, да ни прекарат през цяла Дупница да ни видят и на вечерта щяха да ни пуснат, защото нямат нищо срещу нас, заявиха Галеви.

По думите им всички вчера в националното следствие са били изненадани от появата им- не знаеха какво да ни правят.

Чакахме един час, за да решат какво да ни питат и най накрая ни накараха да си разкажем афтобиографиите, коментираха още Галев и Христов.

По думите им сценариста на МВР акцията и действията срещу тях и бил много слаб.

Те отрекоха версиите, поддържани от ексшефа на ГДБОП Ваньо Танов, че след „онази" тяхна среща с тогавашния вътрешен министър Румен Петков проверките срещу фирмите им са секнали.

Той (Танов) да не се прави на..., реагираха Галеви. Провекрите продължиха и след срещата и бяха преустановени „поради изтичане срока на разработката", обясниха двамата.

Те категорично отказаха да разкрият информацията, която са предоставили на Петков по време на срещата.
Повториха само, че са преценили, че тя е много важна за страната, говорили са с Алексей Петров, който именно е препоръчал тя да бъде съобщена направо на министъра.

В заключение Галеви заявиха категорично, че бизнесът им е напълно законен и ако случайно бъдат повдигнати някакви обвинения срещу тях, то те ще са скалънепи и ще ги оборят в съда.