Социалистката Мая Манолова „прескочи" колегата си Кристиан Вигенин и остави отворена вратата към АБВ.

Припомняме, че преди дни лидерът на формацията Георги Първанов направи "реверанс" към левицата. АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП. Не бих си позволил да направим левицата заложник на личностно противопоставяне, подходи с дипломация бившият президент.

Само ден след това обаче левият депутат и бивш външен министър Кристиан Вигенин отхвърли своеобразната покана за сътрудничество. Не считам, че можем да се коалираме с партии, които са част от дясното мнозинство в момента, отсече социалистът.

Сега обаче Манолова, цитирана от БТА, излезе с по-мека позиция по темата. Тя обяви, че е съгласна за широка коалиция, която да обедини всички леви политически партии, плюс партии от центъра.

Местните избори са изключително важни и за партиите, и за гражданите. Ако левицата иска да спечели тези избори, трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, трябва да създава такива. Не виждам нищо лошо, ако в община Кюстендил направим необходимите действия за обединение на всички сили от лявото пространство, а защо не и от центъра, коментира „нежното острие" на столетницата.

Манолова посочва като основен политически опонент на БСП, ГЕРБ и Реформаторския блок, като уточнява, че партньорството с всички останали формации е приемливо, когато е в интерес на гражданите. Те имат нужда от силна, социална местна власт, смята червената депутатка.