Лидерът на Атака Волен Сидеров призова депутатите от всички парламентарни групи да започнат подписка за импийчмънт на президента заради нарушение на Конституцията.

От парламентарната трубуна Сидеров посочи, че Първанов участва в учредяване на партия в НДК, с което извършвал нарушение на основния закон.

Лидерът на Атака цитира текст от Конституцията, според който президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, обществени и стопански дейности и да участват в ръководството на политически партии.

Сидеров каза, че Първанов извършва и политическо бракониерство, защото по време на телевизионен репортаж лидерът на "Атака" видял представители на БСП на дискусията при създаването на гражданско движение "Алтернатива за българско възраждане".

Сидеров апелира този път процедурата да бъде довършена докрай, напомняйки за предишния опит за импийчмънт на президента.

Междувременно, депутатът от "Коалиция за България" Любен Корнезов също предупреди президента, че има опасност да наруши Конституцията.

"Ако Първанов ме чува, в никакъв случай да не оглавява де факто или де юре едно такова движение, докато е президент, защото има опасност да прекрачи прага на Конституцията, и по-точно чл. 95 от нея", заяви той пред БТА.