Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста последните 4-ма митничари, арестувани по аферата с контрабанда на граничен пункт "Капитан Андреево".

Според магистратите за Георги Манафъков, Иван Гочев, Николай Николов и Стойчо Пелтеков има реална опасност да извършат друго престъпление, като окажат въздействие върху свидетели, и им наложи най-тежката мярка "задържане под стража".

Защитникът на един от обвинените, Стойчо Пелтеков, адвокат Димитър Пелтеков заяви пред журналисти, че смята, че за това дело се оказва въздействие „отгоре", но не поясни какво има предвид.

Припомняме, четиримата митничари са обвинени в контрабанда на цигари на стойност над 52 млн. лева.

Заедно с тях обвиняемите по цигарената афера стават вече 22-ма. "Техният брой обаче ще продължи да расте, защото ще бъдат повдигнати още обвинения" - заяви окръжният прокурор Румен Попов.

Според обвинението четиримата митничари са от смяната на Красимир Добрев, която е пропускала без контрол няколко тира с цигари без бандерол от Турция към България през граничния пункт "Капитан Андреево".
Според прокуратурата размерът на изчислените до този момент щети за държавата от контрабанда на цигари ще продължава да расте.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд и ако адвокатите сторят това, делото ще се гледа на 26 май.