И Лозан Панов, и Павлина Панова не са гнили ябълки. Това уверение отправи главният прокурор Сотир Цацаров в ефира на Нова телевизия. Той гарантира, че и двамата кандидати за поста председател на ВКС, съревновавали се почти десет часа в изслушване, преди Панов да бъде избран, са добри специалисти.

Изборът беше доста силно състезание между двама силни кандидати, категоричен бе Цацаров. Провокиран от недоволните, че изборът бе направен електронно, а не с бюлетини, обвинител номер едно запита защо е редно да избираш законите в парламента с машинка, а не и председател на ВКС. Това не е избор, а предложение към президента, припомни Цацаров.

Изборът на Панов предизвика война между лобитата, прозря омбудсманът

Още...

Относно спекулациите, че изборът на Панов е бил предрешен, той допусна, че това може би идва от факта, че не е бил избран кандидатът, който някой е посочил.

Главният прокурор реши да се придържа към тайната на вота и да не разкрива за кого от двамата кандидати е дал своя глас. Ако някой си мисли, че със слагането на Панов на върха на ВКС, ще поникне едно дърво с гнили ябълки, се лъже, отсече Цацаров.

Обвинител номер едно не пропусна да коментира и постоянния поток на осъдени престъпници, които напускат пределите на страната, докато процесът им е на втора и трета инстанция, като така се измъкват от родното правораздаване. На законодателя ще предложим експертни решения -  дори само да почне дискусията или да има парламентарна група, която да внесе законопроекта, който пишем, много правозащитни организации ще скочат, адвокатите няма да са виновни, но това безумие трябва да спре, уверен е Цацаров.