Комисия „Антимафия" ще разследва ловните трофеи на президента Георги Първанов. Това обяви в студиото на БиТиВи нейният шеф Валентин Николов. От думите му стана ясно, че в комисията е постъпил сигнал от подател, подписал се като Стефан Аврамов от София, с искане да бъде проучено кой финансира скъпото хоби на държавния глава.

News.bg се обръща с молба към г-н Аврамов да се свърже с редакцията ни.

В досегашния Закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, член 20, президентът беше под обсега на нашата проверка.

Сега обаче законът ще бъде променен, обясни Николов. За нас не е важно от кого идва сигналът и той определено не е от „Атака", разпределил съм го към експертите, добави той. Николов изтъкна, че ако има данни за корупционни действия, те ще бъдат проверени внимателно.

Ловът е скъпо удоволствие - за да обстреляш животно се плаща между 10 000 и 30 000 евро. Нека обаче се запознаем със случая, защото става въпрос за държавния глава, коментира още шефът на комисията за борба с корупцията.

Няма да подходим тенденциозно или със снизхождение, обеща обаче Николов.

По повод смяната в ръководството на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, той заяви, че относно Стоян Кушлев са пристигнали два сигнала.

ГЕРБ саботирали комисия „Антимафия"
Още...

Един анонимен и един поименен, разказа Николов. Изслушахме и негов служител - господин Харизанов, който потвърди повечето от информация, която имахме. Работа на главния инспекторат беше да провери тези данни. В момента тече проверка от Сметната палата, чакаме и проверка от НАП, обясни Валентин Николов.

От думите му стана още ясно, че Стоян Кушлев е отричал в комисия да работят негови роднини, но по-късно е признал пред главния инспекторат, че има трима работещи роднини на съпругата му. Според Николов обаче няма конфликт и нарушение, защото става въпрос за далечни роднини.