Шефът на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов заяви след изслушването на Алексей Петров, че имена не може да посочи, защото всичко било поверителна информация.

Въпреки това той поясни, че Петров не донесъл никакви документи, за да потвърди твърденията си.

Костов поясни, че чул 3 имена, но не уточни кои са те. На въпорос изненадан ли е от тези имена той отговори „Нищо не ме изненадва след 20 години в българската политика".

Аз чух много малко имена, каза обаче председателят на комисията за контрол на ДАНС относно информацията, предоставена му от Алексей Петров.

Иван Костов каза още, че му се счуло, че Алексей Петров заявил пред депутатите, че не е давал доклада на ДАНС на премиера Бойко Борисов.

За да е сигурен обаче той трябвало да провери стенограмата от заседанието.

След кратка проверка стана ясно, че Костов не чул добре. Оказа се, че Петров дал доклад на премиера Борисов, но не му дал доклада, който излезе в Интернет.

Той различава двата доклада по определен признак, изтъкна Иван Костов. От доклада в глобалното пространство липсвали страници.

Човекът е свободен българин, винаги може да го каже", така Костов коментира ултиматумът, който по-рано днес му отправи Алексей Петров.

Все пак комисията ще формира становище по изказванията на бившата барета.

Това, което се случва в България, липсата на върховенство на закона е ненормално, каза Костов помолен да коментира изказванията на Петров за политико-икономическия натиск за елиминиране на опоненти.

Лидерът на ДСБ изрази съмнение, че е правен опит да се елиминира схемата на посттоталитаризма, обрисувана от Петров пред медиите. Той не пожела да отговори дали в схемата има политици.

Мен лично ме смути това, което чух, призна председателят на комисията за контрол на ДАНС.