Лидерът на СДС Мартин Димитров откри нови доказателства, че ДПС са помогнали на бившия син лидер Пламен Юруков да регистрира СДС за евроизборите.

Според Димитров именно хората на Доган са натиснали Сметната палата да издаде липсващия документ от набора, с който Пламен Радионов в четвъртък - 30 април, регистрира синята партия в ЦИКЕП от името на Юруков

Следим процеса много детайлно и вече всичко лъсна, каза още Димитров, цитиран от БНР, и допълни - картите паднаха, маските паднаха, всичко е ясно.

По думите му, колкото повече партията бива атакувана, толкова повече тя се консолидира. Толкова по-силни ще отидем на тези избори, категоричен е лидерът на СДС.

Тези подписи са събрани от ДПС, смята още лидерът на СДС. И очевидно, две лица от СДС- бившият председател Пламен Юруков и Пламен Радонов са зависими от ДПС и  затова се води война срещу нас, коментира още той.

Припомняне, след като стана ясно, че Юруков е внесъл документите в комисията, Мартин Димитров предложи той, заедно с Пламен Радонов да бъдат изключени от партията. Същевременно стартира и подписка за регистрация на Синята коалиция в ЦИК.