Мартин Димитров ще предложи Пламен Юруков и Пламен Радонов да бъдат изключени от партията.

Повод и мотив за това е внасянето на документи в ЦИКЕП за регистрация на СДС за европейските избори от страна на Пламен Юруков.

В това от СДС и ДСБ видяха ход на ДПС, който цели да провали дясното обединение и окончателно сините партии да бъдат изключени от управлението.

На пресконференция Мартин Димитров обяви, че Юруков е превел и от сметката на СДС 50 000 лв. без съгласието на Националния съвет.

Решение за това дали Юруков и Радонов да бъдат изключени от партията ще се вземе и по време на Националния съвет на СДС, който ще се събере в понеделник. Мартин Димитров допълни, че може за изключване да бъдат предложени и други членове.

На въпрос какво прави СДС, ако до 12 май - когато е крайният срок за внасяне на документите в ЦИКЕП - партията не получи регистрация от съда, Мартин Димитров отговори:
„Има решение на националния съвет. СДС се явява на изборите като част от Синята коалиция - тя се представлява от двама души - Иван Костов и Мартин Димитров."

Припомняме, вчера Върховният касационен съд отмени решението на СГС, с което се отказва регистрация на новото ръководство на СДС.
Върховните съдии обаче върнаха делото на долната инстанция за ново разглеждане.