„Мисля, че г-н Борисов е тръгнал към втория свой величествен подвиг след вчерашната грамадна победа, която постигна. Днес ще постигне нов връх в своята политическа кариера. Мисля, че второ провалено заседание на парламента, вече не може да се оценява просто като политическа победа. Според мен за днешното им поведение, по -подходящият израз ще бъде величествен политически подвиг на г-н Бойко Борисов, своеобразен триумф на неговата опозиционна култура".

Миков "надхитри" опозицията, заседанието в НС започна

Още...

Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан, пояснявайки, че думата култура е в кавички. Местан се закани, че ако и днес опозицията блокира работата на НС и дебатите по вота на недоверие, той лично да инициира дебат по темата какво е свършило Министерство на инвестиционното проектиране. Той смята, че ГЕРБ са избягали от дебатите, защото не могат да се борят със силата на аргументите.

 

"Те бяха майстори да говорят с езика на силата на властта, ако имат известен проблем да говорят с езика на аргументите, това е техен проблем", коментира Местан. Той се надява, ако не днес, то утре да има заседание на НС, след като, по думите му, герберите изживеят мига на своето опиянение от поредния си подвиг.

Лидерът на ДПС посочи, че не вярва работата на 42 НС да приключи по политически начин, а чрез политически тарикатлъци като проваляне на кворума. Оказа се, че Лютви Местан е притеснен и за настроението на Бойко Борисов, който тази сутрин не му се сторил в добро състояние на духа. "Стори ми се доста притеснен", каза той. По думите му човек, който е победител не излъчва такава изнервеност. Лидерът на ДПС илюстрира парламентарното поведение на ГЕРБ с китайска поговорка за капката: „бавното, мъчително изтезание, но политиката няма нужда от садизъм, защото политическите садисти рано или късно усещат обратната посока на метафората за китайската капка като мъчително бавен залез", обясни той.

Местан посъветва Борисов да се научи да живее като опозиция. Лидерът на ДПС коментира, че кворумът зависи или от ГЕРБ,или от Атака. Местан категорично не одобрява отсъствието на националистите от пленарна зала.