39-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков е бил убит в комплекс "Бокар" на бул. „България" в София. Това е станало около 19.40 часа, съобщи БНР. Извършва се втори оглед на мястото на убийството. Полицията е отцепила широк периметър около района на инцидента.

Първоначално се смяташе, че бизнесменът  е бил убит с нож, но огледа на трупа показал, че той е бил прострелян. Свидетели заявявиха, че са чули стрелба в района.

39-годишният Борислав Манджуков е починал след като е прострелян с два куршума. Това е заключението на съдебния лекар, след огледа на тялото на убития бизнесмен. Тялото на мъжа е намерено във входа на комплекса, където живее. Ще се преглеждат отново и записи от камери на съседните сгради, които може да за заснели убийците. Полицията работи по различни версии. За момента, обаче няма яснота дали убитият е имал финансови или други проблеми.

Бизнесменът е бил убит, докато е влизал във входа на блока, където е живял. Полицията е отцепила района и провежда разследване. Според БНТ бизнесменът е бил убит с един изстрел в сърцето.

Убитият имал богато криминално досие.

През 2012 г. Борислав Манджуков беше задържан при спецакцията „Цигараджиите".

Допреди няколко години Манджуков е живял в тузарска къща близо до резиденция Евксиноград, с дъщерята на собственика - Галина Калудова.

Момичето беше отвлечено на 9 декември 2003 г. от конкуренти. То бе бременно в четвъртия месец.

Тя бе нападната от осем маскирани мъже, докато паркирала автомобила си в двора на къщата им в местността Евскиноград. Според информацията на разследващите случая, похитителите на Галя са били конкуренти на Манджуков, които са имали с него "неуредени бизнес отношения". Те поискали 500 000 долара откуп от Борислав Манджуков. Галя Калудова се прибра мистериозно вкъщи за Коледа.

Напоследък Борислав не се задържал много във Варна, въртял бизнеса си от София. Манджуков и съдружникът му са собственици на верига заведения в страната. Канели се да отварят нощен клуб в Лондон. Имат и хотел на Златни пясъци.

39-годишният Борислав Манджуков е един от крупните варненски бизнесмени. Той е собственик на веригата заведения "Версай", "Булгари" и дискотеки "Еxit".

Има няколко чейндж бюра и хотели. Регистриран е за множество икономически престъпления - ДДС измами, финансови сделки с имущество, придобито по престъпен начин, укриване на данъци, водене на невярна счетоводна отчетност и др.

Манджуков досега има заведени 48 висящи дела, предимно за измами.

Малко преди да бъде убит, Борислав Манджуков е трябвало да се срещне с дългогодишния си приятел - волейболиста Любо Ганев, съобщава Нова телевизия.
„Писахме си SMS-и, трябваше да ходим на един филм, който той искаше да гледаме, но още не беше излязъл. Някъде около осем часа вечерта бяхме седнали с един приятел да хапнем и му писах SMS какво кино, след като той още не излязъл, и запазихме билет за друг филм. После, докато чакахме да дойде другият филм, разбрахме какво е станало", обясни Любо Ганев в телефонен разговор.

Той заяви още, че не може да си обясни убийството и допълни: „Той нито ходеше с охрана, нито имаше някакви притеснения. Никога не е споделял да е имал проблеми. Имаше добър бизнес. Имаше няколко заведени във Варна, в София".