Пол Кевин Къртис, мъжът от щата Мисисипи, който бе задържан като възможен подател на изпратените до президента Барак Обама и други високопоставени американски политици писма с отровен рицин, е бил освободен, предаде "Гардиън".

Обвиненията срещу него са свалени, тъй като в дома му разследващи не са открили от рицина и няма никакви други доказателства за вината му. Претърсен е бил домът на друг жител на щата.

На пресконференция, освободеният също е отрекъл каквато и да било връзка със случая, подчертал е, че уважава президента Барак Обама и не би застрашил живота на който и да е политик.

Припомняме, миналата седмица полицията обвини в заплаха срещу президента Барак Обама задържания Къртис.

Семейството му бе шокирано и не можеше да повярва, че известният като имитатор на Елвис 45-годишен мъж е способен на подоно нещо. Сенатор от щата Мисисипи, също сред получателите на отровните писма, потвърди, че познава задържания, наемал го е за сватба на роднини и вероятно психически проблеми стоят в основата на деянията му.

Предварителните анализи показаха, че в трите плика се съдържа рицин, но те бяха изпратени лаборатория за по-прецизна експертиза. Писмата бяха изпратени на 16 април.

Преди това беше съобщено, че пратката, адресирана до Обама, е засечена в разпределителен център извън Белия дом.

В кореспонденция на Би Би Си от Вашингтон се посочва, че след двата взрива по време на маратона в Бостън властите се отнасят по-внимателно към всяко нарушение по отношение на сигурността.

Засега няма основание да се смята, че има връзка между взривовете и подозрителните писма.