Премиерът Борисов още веднъж помоли Венета Марковска да се оттегли от Конституционния съд и да продължи съдийската си практика, но не и в КС.
„Така или иначе, около нея много се говори. Има напрежение и най-достойно би било тя сама да не отиде да се закълне", подчерта той.

„Помолил съм я преди една седмица, надявам се да го реши", каза още Борисов.

Припомняме, преди дни, на среща с Марковска, Борисов поиска от нея - ако Еврокомисията продължи с критиките за избора й, тя да се оттегли.
До момента обаче Марковска упорства, поиска от МВР да издири автора на сигнала срещу нея и единственото, което реши е да не се закълне идващия четвъртък, а да изчака прокуратурата да „изчисти името й" - нещо, което най-вероятно прокурорите няма да сторят.

Борисов не скри още, че критиките на държавния глава Росен Плевнелиев, че президентската институция не е запозната с подробности около участието ни в „Южен поток" са му неприятни.
Премиерът обясни пред медиите, след като разгледа откритото злато от Свещари в Археологическия музей, че енергийният министър Делян Добрев е запознал министрите на заседанието на кабинета, стенограмата от заседанието е качена на сайта на Министерски съвет.

Борисов припомни, че министър Добрев е представил подробности и в Народното събрание пред депутатите от Икономическата комисия. „Какво повече да направя?", коментира Борисов. „Утре Добрев ще отиде при президента да му представи информацията", обясни още той.

Министър-председателят предположи още, че са спекулации твърденията, че Обсерваторията в Рожен затваря врати. „Тя всяка година затваря, но досега не е затворила", подчерта той. Попитан все пак тази вероятност не го ли смущава, премиерът отговори: „Не е затворила, затова не ме смущава".