В апартамента, от който 4-годишното момиченце Мадлин беше отвлечено, са открити следи от кръв, предаде Би Би Си.

Припомняме, предполага се, че Мадлин е отвлечена на 3 май от наетия от английското семейство апартамент в португалския курорт Алгарв.
Родителите оставили децата си да спят в апартамента, докато вечеряли наблизо и когато се върнали, Мадлин била изчезнала.

Ще бъдат направени тестове на предполагаемите следи от кръв, открити в апартамента, в който Мадлин в била видяна за последен път. Следите са открити по време на претърсване с британско следово куче в апартамента, нает от семейство Маккан. Ако тестовете потвърдят, че това е кръв, ще бъдат направени и ДНК-тестове, за да се провери дали кръвта съвпада с тази на Мадлин.

Предполага се, че поредно претърсване на наетия от семейството апартамент е направено миналата седмица от детективи, които са използвали най-малко едно добре-обучено следово куче от Великобритания. Най-вероятно откритите следи са от кръв, но следователите не могат да бъдат 100% сигурни, докато не се проведат тестовете, казаха от португалската полиция.

При новото претърсване на къщата на единствения заподозрян за сега - 33-годишния Робърт Мурат в португалския курорт, не бяха открити никакви доказателства, че той е отвлякъл детето. Вчера детективите старателно са изследвали колата и фургона на заподозрения, но не са били открити някакви следи и късно вечерта превозните средства са били върнати в семейната вила на Мурат.

Робърт Мурат беше заподозрян за отвличането на Мадлин 10 дена след като тя изчезна. Досега той отрича да има каквото и да било отношение към случая. От тогава собствеността му е претърсвана два пъти и до момента доказателства не са открити.

Полицията разследва и твъдрението, че Мадлин е била видяна в ресторант в Тонгерен, Белгия.

В събота родителите на Мадлин посетиха месата в местната католическата църква в Прая де Луз.

Г-жа Маккан каза, че съжалява за това, че е оставила децата си сами в апартамента, докато тя и съпругът й вечеряли в близкия ресторант в нощта на изчезването на Мадлин.
„Толкова много съжалявам. Не спиртам да се питам „Защо съм мислела, че децата са в безопасност?"