От вчера сутринта,  около 6 часа,  в неизвестност е бившият митничар Георги Георгиев, известен като Пурата.

От пресцентъра на МВР посочиха, че засега няма точна информация дали 41-годишният Георгиев е отвлечен, но в службата е сигнализирано за неговото изчезване.
На този етап няма информация  и кой е подал сигнала за изчезването му. 

Очаква се развитие по случая и допълнителна информация. От МВР обаче опровергаха да има връзка между открития труп - макар той още да не е идентифициран - под моста на ул. "Черковна" и изчезването на Пурата.

Името на Пурата нашумя преди около две години, след като бе установено, че води изключително луксозен начин на живот, а обявява доходи само от митническата си заплата.

Преди 2 години Инспектората на агенция митници направи проверка на Пурата, но единственото, което установи със сигурност бе, че цяла година Георгиев е бил в болнични.

Тогавашният ръководител на инспектората Христо Кулишев, който сега е директор на Агенция митници, заяви, че не са намерени никакви уличаващи материали, които да доказват, че Георгиев се е занимавал с контрабанда.

След въпросната проверка Пурата сам подаде оставка и напусна системата на митниците.

Георги Георгиев се свързва с няколко разработки на бившата ГДБОП за участието му в контрабандни канали.

Бившият служител на АгенцияМитници” е сочен като един от основните организатори на контрабандите канали у нас.

Пурата е един от обвинените в делото за организирана престъпна група за контрабанда заедно с Ивайло Разложки-Тихия, младши митнически инспектор на Аерогара „София", както и бившият митничар Радослав Живков-Джими.

Установено е, че тримата са внасяли месеци наред по 6-7 хиляди GSM апарати, които обаче са обмитявани като аксесоари.

По време на арестите на Тихия и Джими, Пурата бе в болница и след това пуснат от следствието срещу мярка "подписка".

Останалите задържани от групата бяха оставени в ареста от Апелативния съд, но по-късно Тихия и Джими бяха пуснати под гаранция от 10 000 лева.

По сигнала за изчезването на Георги Георгиев-Пурата е образувано досъдебно производство.