Нови обвинения за КТБ ще има днес или утре. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, но отказа да назове колко обвиняеми още ще има.
"Когато наблюдаващите прокурори си вземат решението, съответно - повдигнат обвинения, ще бъдете уведомени", заяви главният прокурор.

Припомняме, вчера бившят подуправител на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор" при Централната банка Румен Симеонов бе привлечен като обвиняем във връзка с Корпоративна търговска банка. По същото обвинение към наказателна отговорност е привлечен и Цветан Гунев, подуправител на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор" от юни 2013 г.

Във връзка с казаното от депутата от Реформаторския блок Атанас Атанасов тази сутрин, че е разбрал от медии за спецзвеното за борба с корупцията , главният прокурор заяви, че срещата му с Реформаторския блок е преминала в конструктивен дух и на нея е била обсъдена работата на специализираното звено за борба с корупцията "на дълго и на широко".

Цацаров заяви още, че спецзвеното присъства във всички стратегически документи на правителството и ако Атанасов твърди, че не знае за него, това най-вероятно означава, че "хвърля камък" към коалиционните си партньори

Тази сутрин главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов събраха в сградата на Съдебната палата на работна среща по проблемите при използването на специални разузнавателни средства, висши магистрати и полицаи.

На срещата присъстваха Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор, Павлина Панова, заместник-председател на ВКС, Димитър Лазаров, председател на парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства, Петко Петков, зам.-министър на правосъдието, Димитър Георгиев, председател на ДАНС, Бойко Рашков, председател на НБКСРС, Цветан Китов, председател на ДАТО, народни представители, председатели на окръжни съдилища и прокуратури и представители на МВР.

От прокуратурата съобщиха, че по време на дискусията ще бъдат обсъждани възможностите за решаване на въпросите чрез организационни мерки или инициирането на поправки в нормативната уредба.

Срещата бе закрита за журналисти.