НДСВ може да подкрепи Бойко Борисов за кмет на София.
Това стана ясно, след като в централата на ГЕРБ беше Огнян Герджиков.

Той се срещна с председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и бившия НДСВ депутат, сега независим и съучредител на ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Срещата между Огнян Герджиков и ръководството на ГЕРБ е имала опознавателен характер.

Подобни работни срещи ГЕРБ провежда с всички партии от центъра и дясното политическо пространство, поясни Лъчезар Иванов.  

На разговорите е дискутирана възможността НДСВ да подкрепи кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София, както и опциите за сътрудничество за местния вот в цялата страна.

 Огнян Герджиков e заявил, че жълтите са доволни от начина, по който Борисов управлява столицата, и вероятно ще застанат зад него.

Не е обсъждана възможността за обща листа за общински съветници, нито за взаимна подкрепа при издигането на кандидатури за районни кметове.

В ГЕРБ надделява мнението, че партията трябва да се яви  със самостоятелна листа за общински съветници, коментира още Иванов. 

Припомняме, конфликтният елемент  в преговорите със СДС са именно съветниците, тъй като сините настояват за обща листа с ГЕРБ.
Утре НИС на СДС трябва да вземе решение дали официално да подкрепи кандидатурата на Борисов за столицата.

От НДСВ от своя страна заявиха, че на прегововрите за кметската кандидатура в Добрич, шансовете жълтите да подкрепят кандидат на ГЕРБ са минимални.

Междувременно станаха ясни кандидатурите на ГЕРБ за девет общини в страната.

Във Велико Търново е издигната кандидатурата на Цветан Цветанов, съименник на председателя ГЕРБ.  
Кандидат за кмет на Пазарджик е Иван Иванов. В Шумен за кметския пост ще се бори Веселин Златев, във Видин - Румен Видов, в Смолян - Николай Мелемов, в Габрово - Томислав Дончев. В Сливен кандидатурата на действащия кмет Йордан Лечков е подкрепена за втори мандат.
Като кандидат за градоначалник Хасково е издигнат Антон Иванов, а в Лом - Тони Георгиев.

От клона на СНЦОД „Граждани за Европейско Развитие на България" е постъпило предложение за издигане на кандидатурата за кмет на община Стара Загора на проф. Светлин Танчев, което ще бъде разгледано следващия вторник.

Припочняме, за изборите в Кърджали ГЕРБ обяви кандидатурата на Стефан Чанев. Днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова Бойко Борисов решението да бъде преразгледано, за да се запазят шансовете за коалиция, която да се противопостави на ДПС.