Малка е вероятността НДСВ да подкрепи ГЕРБ на местните избори в Добрич. Това заяви областният координатор на НДСВ Георги Желев, цитиран от радио Варна.  

"Много е малка, почти никаква, вероятността НДСВ да подкрепи кандидат на ГЕРБ за кмет на Добрич", каза Георги Желев след проведеното късно снощи заседание на областното и общинските ръководства на царската партия.

В срещата са участвали Мария Дивизиева - зам.-министър на държавната администрация и административната реформа и член на Централния предизборен щаб на НДСВ, отговаряща за Добрич, и депутатът Антония Първанова.

Искаме да чуем официално от Детелина Николова мотивите, които са я накарали да вземе това решение - да се кандидатира от името на ГЕРБ, добави Георги Желев. По неговите думи до края на седмицата ще стане ясно как НДСВ ще участва в местните избори в Добрич.

Утре в София предстои среща на Централния предизборен щаб, областните координатори и предизборни щабове. Ще вземем най-доброто решение за града, така, както направихме през 2003-та година - с тези думи областният координатор на НДСВ в Добрич отговори на въпроса какво ще предприемат в случай, че откажат подкрепа на Николова за втори мандат.