Връчили сме писмо на концесионера на "Горубсо - Мадан" тази сутрин, с което го предизвестяваме, че е стартирана процедура по отнемане на концесията заради системно неизпълнение на основно задължение по договора.

Това каза зам.-министърът на икономиката Делян Добрев, цитиран от БГНЕС.

Задължението е свързано с осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, с плащане на здравни и социални осигуровки, на заплати, което е установено от Главна инспекция по труда, уточни Делян Добрев.

Вчера министър Трайков коментира в Катар, че Министерството на икономиката предприема действия по отнемане на концесията на „Горубсо-Мадан".

Междувременно ЕVN България продължава ограничението на електрозахранването за Горубсо Мадан АД поради неплащане на консумирана електроенергия, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Една седмица след като ЕVN България беше принудено да преустанови частично захранването с електрическа енергия за съоръжения на Горубсо Мадан АД, минното дружество все още не е изплатило своите задължения за консумирана електроенергия. Това е и причината ЕVN България да продължи ограничаването на електрозахранването за съоръжения на Горубсо Мадан АД с нов график, според който, считано от 14:00 ч. на 14 март 2012 г., те са 4 часа без електрозахранване и 2 часа с електрозахранване. От същия час е преустановено снабдяването с електроенергия за административната сграда на дружеството.

За тези свои действия и с цел безопасност ЕVN България е уведомило както ръководството на Горубсо Мадан АД, така и институциите.