Министерството на икономиката предприема действия по отнемане на концесията на „Горубсо-Мадан". Това става ясно от коментара на министър Трайков, даден в Катар, където той придружава премиера Борисов.

Според концесионния договор при системно нарушаване на условията за осъществяване на концесията и системно нарушаване на условията по договора, концедентът има право да прекрати концесионния договор с едномесечно писмено предизвестие, уточняват от ведомството на Трайков.

От Главна инспекция по труда са констатирали по надлежния ред системно нарушаване на условията по изпълнение на концесионния договор, което не е отстранено в указания срок. Поради това МИЕТ предприема действия по отнемане на концесията на „Горубсо-Мадан" за добив от находищата „Крушев дол" и „Петровица".

„Дори когато един човек няма пари, може да запази думата си. Очевидно собственикът не умее да води коректен диалог, изтъква Трайчо Трайков.
Припомняме, в края на миналата седмица собственикът на Горубсо пое ангажимент от понеделник да започне изплащане на забавените заплати на работниците.

Не получихме нито график за заплатите, нито бяха платени частично в понеделник, информира Трайков.
По думите му, държавата ще търси друг изход за мината и се тръгва към отнемане на концесията.

В тази индустрия се печели добре не само когато се експлоатират подземни богатства и труда на хората, а и когато има добър мениджмънт, подчертава министърът.