Властите на Узбекистан са регистрирали 45 000 бежанци от съседен Киргизстан. Бройката е официално потвърдена от вицепремиера Абдулла Арилов.

Десетки хиляди узбеки бяха принудени на напуснат областта Ош в южната част на Киргизсатн след като трети ден периодически избухват сблъсъци. Над 700 са жертвите, а официално потвърдените смъртни случаи са 124.

От своя страна страните членки на Организацията по Договора за колективна сигурност не изключват да с предприемат още средства за да се спре междуетническото насилие в Киргизстан, предупреди секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. Той обаче не посочва конкретни възможности за задействане на войските.

Междувременно стана ясно, че Съветът по сигурност на ООН се събира извънредно заради ситуацията в Киргизстан.

Бившият президент Курманбек Бакиев, който получи политическо убежище в Беларус, обяви че няма намерение да се връща в политиката и смята да остане да живее в Беларус.

Русия вече изпрати военни подкрепление в Киргизстан, за да подпомогне овладяването на ситуацията в южен Киргизстан.

Организацията за колективна сигурност обединява Русия, Казахстан, Киргизстан, Беларус, Армения, Узбекистан и Таджикистан и мината година създаде Колективни сили за бързо реагиране.
Руските десантчици, които пристигнаха в Киргизстан днес са именно част от този корпус.

Киргизстан преди това се обърна към Русия с молба за военна помощ.

Междуетническите сблъсъци между киргизи и узбеки доведоха до опожаряване на цели квартали, магазини и базари в град Ош. Местни източници съобщават за мародери, които вилнеят по улиците.
Вълненията и днес не престават, макар и ситуацията през деня да е по-спокойна.