Окръжна прокуратура - Благоевград внесе в Окръжен съд обвинителния акт срещу Костадин Тасев за опит за хомосексуални действия с 2-годишния си син Александър, информира e-79.com.

Тасев е обвинен, че в периода 30.04.2009 г.-15.02.2010 г. е блудствал с малолетното си дете, в резултат на което му е причинил тежка телесна повреда - разкъсвания в дълбочина на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Подчертава се, че деянието е извършено чрез използване на безпомощното състояние на пострадалия, както и за закана с убийство на двама социални работници от Сандански при изпълнение на служебните им задължения .

При разследването е установено, че причините за уврежданията на детето са резултат на травматично въздействие, като се изключва същите да се дължат на болестен процес.

Припомняме, случаят с малкия Сашко от Сандански нашумя през февруари миналата година, след като детето беше прието в „Пирогов" с разкъсани пикочен мехур и право черво. Александър тогава бе на 2 годинки и 8 месеца. Установено бе и че детето не за първи път постъпва в болницата в Сандански с подобни здравословни проблеми.

Лекарите в курортния град се усъмнили, че става въпрос за сексуално насилие, за което е сезирана Агенцията за закрила на детето. Оттам отговорили, че няма конкретни доказателства и поради тази причина не би могло да се предприемат мерки.

В началото на месец март тази година Костадин Тасев излезе на свобода, тъй като изтече законовият срок от една година, в който той можеше да лежи в ареста по време на досъдебното производство изтече.