Бащата на 3-годишния Сашко от Сандански - Костадин Тасев, излезе на свобода, тъй като изтече законовият срок от една година, в който той можеше да лежи в ареста по време на досъдебното производство изтече, информира е-79.com.

Припомняме, Костадин Тасев е обвинен, че е насилвал сексуално 3-годишния си син и за нанасяне на тежка телесна повреда.

Прокуратурата е изменила мярката му за неотклонение от „задържане под стража", в „подписка". "Това, че мярката му е изменена не означава, че не е обвиняем. Предстои прокуратурата в най-скоро време да внесе обвинителния акт срещу Тасев", каза Ирен Цветкова, която е адвокат на Тасев.

Тя е подала молба на обвиняемия да бъде разрешено да пътува до София, където може да види малкия Сашко.

Костадин Тасев е обвиняем по дело за две престъпления, по член 157 от Наказателния кодекс - за извършване на полово сношение с малолетно лице от същия пол, което не е имало възможност да се защити и по член 131 - за причиняване на тежка телесна повреда на 2-годишния тогава Сашко, изразяваща се в разкъсани право черво и пикочен мехур.

По делото бяха извършени няколко експертизи, които не доказаха напълно виновността на Тасев. Последната експертиза, направена от 11 медици доказва, че нараняванията на детето са от външна намеса с тънък предмет.