Парламентарната група на ГЕРБ прие единодушно оставката на Нели Нешева, съобщи Красимир Велчев след заседание на групата. Той обаче подчерта, че всички от там дават висока оценка за работата на шефката на НЗОК.

Касата се стабилизира и това е предимно нейна заслуга, изтъкна Велчев.

Оставката е била приета, тъй като това е нейна воля и е резултат на създалото се отношение в обществото. Отчитайки професионалните качества на д-р Нешева, ние сме сигурни, че тя има своето място и в бъдещото управление на държавата, обяви Велчев.

В отговор на журналистически въпрос какво място виждат депутатите от ГЕРБ за Нешева в държавното управление и дали имат предвид овакантения зам-министерски пост в здравеопазването, Велчев отговори, че нямат нищо конкретно предвид и подчерта, че един добър специалист може навсякъде да си намери място.

Парламентарната група на ГЕРБ е взела решение да предложи на премиера Бойко Борисов да разгледа още веднъж кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото да не остава съмнение в обществото, подчерта той.

По-рано днес стана ясно, че Нешева е дарила бонуса си на сдружението "Деца и юноши", както обеща преди дни.

Припомняме, в подкрепа на шефката на Здравната каса се обявиха редица здравни организации, включително и лекарският съюз.

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Цветан Райчинов заяви, че моментът е крайно неподходящ за смяна на директора на Националната здравно осигурителна каса.
Национален Алианс на Хора с Редки Болести също изрази притеснения какво ще се случи с болните след смяната в НЗОК и заяви, че сътрудничеството с Нешева е било добро.

В подкрепа на шефката на Здравната каса се обяви и Българската стопанска камара.