Волен Сидеров се зарече, че депутатите от неговата парламентарна група ще бъдат последователни в действията си и няма да влизат повече в пленарна зала в рамките на това Народно събрание, защото настояват за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Лидерът на „Атака" свика медиите на кратък брифинг пред служебния вход на парламента, провокиран от „тайна среща", която в момента се провежда при шефа на НС Миков с участието на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Миков спокоен за
кворума в НС
Още...

Защо ГЕРБ поддържа в момента кворума на този парламент", попита Сидеров и отбеляза, че в същото време Бойко Борисов говори, че някой иска да забави изборите.

Ти ги бавиш, г-н Борисов. Ако не присъстваш и няма кворум, правителството ще бъде принудено да подаде оставка", се обърна към лидера на ГЕРБ Сидеров.

За разговорите при Миков, които са били с начало 14.00 часа, е уведомена и парламентарната група на атакистите, които обаче категорично са отказали да отидат.

Защо тайно се събират представителите на парламентарните групи, какво има да обсъждат като резултатите от изборите са ясни", попита от своя страна Сидеров.

Той запита още какво се обсъжда задкулисно и дали не се подрежда някаква формула за кабинет в рамките на този парламент. „Защо това става тайно и непрозрачно", пожела да разбере още председателят на „Атака".