ЦИКЕП няма да регистрира СДС, убеден е Мартин Димитров. Тази фалшива регистрация няма да я има каза той, но отказа да съобщи от къде има информация за това.

Според Димитров за последните 5 години много хора изпитват ужас от обединената десница и според него това е обяснението за разразилите се скандали около партията.

Петър Москов заяви категорично, че Синята Коалиция ще се регистрира както за европейските, така и за националните избори и в състава й ще бъдат неизменно СДС, ДСБ, Обединените земеделци и БСДП.

По думите на Иван Костов случващото се със СДС е война срещу демокрацията в България, война срещу правото на хората да избират.

Иван Костов, Мартин Димитров и Анастасия Мозер обявиха, че от днес Синята коалиция започва дебат по истинските проблеми на обществото.

Светослав Малинов, ДСБ:
Пречистването на СДС се харесва на избирателя.
                        Още...

„Управляващите са неспособни да отговарят на кризата в заетостта и я прикриват", заяви Костов и изтъкна, че антикризисният план „Станишев" не дава никакви резултати - "износът намаля повече от 25%, продажбите - над 1/3, производството се срина над 20%, поръчките- с близо 40%" .

Десетки хиляди българи вече изгубиха работата си, а стотици хиляди излязоха в принудителен отпуск, посочи още лидерът на ДСБ и подчерта, че докато управляващите празнуват 1 май, хората на труда нямат възможност да посрещнат ежедневните разходи по своите сметки и кредити.

Иван Костов е категоричен, че обществото не получава достоверна информация за мащабите на кризата и безработицата, че правителството манипулира данните и прикрива същинските измерения на проблема.

С глава, зарита в пясъка, управляващите си спестяват усилията за преодоляване на кризата. Те целят единствено отлагане на равносметката", заяви Костов.

По думите му управляващите планират огромни разходи, за да финансират предизборната си кампания и изправят пред опасност бизнеса, работниците и осигурителните системи.

„Корупцията им доведе до спиране на финансирането от Европа и лиши българите от хиляди работни места по време на криза", подчерта още Костов.

Мартин Димитров заяви, че е време за реални мерки срещу безработицата и че Синята коалиция ще изгради национален консенсус за защита на работните места. Той беше категоричен, че в стартиращия обществен дебат Синята Коалиция дава ежедневно актуалната информация, която властта прикрива и че ще се бори за всяко работно място и запазването на доходите на хората.

Димитров каза, че коалицията планира среща със синдикати и работодатели и че дебатът, който започва ще разкрие мащаба на безработицата, който управляващите крият от обществото.

Лидерът на СДС обяви, че трябва спешно да се намали осигурителната тежест и че Синята коалиция ще настоява за десетпроцентно намаляване на осигурителната тежест, както и за актуализация на бюджета.

ЦИК все още не е регистрирала СДС за изборите. Към 30 април 4 партии са подали документи за регистрация, сред които СДС, съобщи говорителят на ЦИК Александър Александров.
                     Още....

Той отново заяви, че не бива да се взема кредит за АЕЦ „Белене" и че този проект трябва да се замрази. По думите му вземането на новия кредит от 4 млрд. евро за Белене е все едно в криза да бъдат откраднати парите за антикризисни мерки.

Анастасия Мозер също смята, че управляващите укриват фактите. Всички сектори са засегнати от кризата, а нищо не се прави сякаш криза няма, коментира тя.

Синята коалиция разпространи листовки, в които БСП се хвали: "Създадохме 500 хил. нови емигранти. Това не е достатъчно. Ще продължим да прогонваме българите."