Близо 100 демонстранти откликнаха на вчерашния призив на ранобудните студенти да се присъединят към днешния им антиправителствен протест.
Общият брой на протестиращите пред Народното събрание постоянно се увеличава, като в момента достига 300-350 души.

Студентите бяха посрещнати от недоволните граждани с одобрение, аплодисменти и скандирания „Ние сме с вас".

По-рано днес:
Полиция на всеки ъгъл около парламента
Още...

От своя страна младежите удържаха на вчерашното си обещание протестът им да обхване всички входове на парламента и една група от 50-ина души се отправи към загражденията при храм-паметника „Св. Александър Невски".

Демонстрантите, недоволни от правителството, освиркват сградата на Народното събрание, в която в момента се намират и повечето министри, включително и премиерът Пламен Орешарски за редовния парламентарен контрол. Междувременно стана ясно, че Орешарски е успял да напусне Народното събрание без инциденти.

Протестиращите развяват традиционните знамена и плакати с призив за оставка на кабинета.

Полицаите, които доскоро не бяха много, драстично и с бързи темпове увеличиха броя си при появата на ранобудните студенти към 11 часа.

И днес студентите облепиха новите плътни заграждения пред Народното събрание, този път с изображения на тухлена стена. На нея е изписано „Берлин 1961-1989” и „София 2013 - ?”. Младежите обясниха, че с това показват истинският облик на българското управление, а именно – комунизъм.

Част от демонстрантите се разположиха при двойния полицейски кордон, който препречва пътя при Военния клуб. Провокации и напрежение и от двете страни обаче няма.

Междувременно броят на протестиращите нарасна с още няколко десетки души. Обстановката остава спокойна. И днес обаче полицаите не носят знаци за легитимиране.

Движението по бул. „Цар Освободител" е спряно.

В течение на деня ранобудните студенти се опитаха на няколко пъти да стигнат до Министерския съвет, където Орешарски в 14 часа има насрочена среща с граждански организации, на които присъстват граждани, които подкрепят правителството.
На няколко пъти полицията препречваше пътя на ранобудните, които буквално си поиграха на гоненица с органите на реда, но в края на краищата протестът успя да стигне до пл. "Независимост" пред сградата на Министерския съвет.

По-късно студентите се върнаха обратно пред парламента, като с тях се увеличи и бройката на протеста, позиционирал се пред централния вход на НС, където се събра група от около 200-250 човека, концентрирали се по-близо да сградата на БАН, къдете е едно от "по-слабите" места на полицейските ограждения.