Без скандирания „Оставка" остана районът около сградата на Народното събрание и тази сутрин. Принципно нормалното спокойствие е необичайно предвид нестихващите протести срещу управляващите през последните месеци. Огромният брой униформени обаче издава за недоволството на гражданите.

Полицаи стоят на пост на всеки ъгъл в района около парламента, макар и все още да не са затворили за преминаване улици. От вътрешната страна на загражденията при храм-паметника "Св. Александър Невски" обаче са паркирани линейка, пожарна кола и бял автобус, подобно на станалото знаково возило, с което депутатите се опитаха да напуснат работното си място през "нощта на белия автобус", когато бяха блокирани в НС от недоволни протестиращи. 

Очакванията за развитието на деня обаче не предричат спокойствие. „Ранобудните" студенти организират поредна блокада и приканват всички граждани да дойдат около НС и да не позволяват на депутатите да напуснат работните си места, докато оставката на правителството не стане факт. Будните младежи ще се съберат точно в 11 часа.

Те се заканват за още по-ожесточени действия от вторник, когато напрежението между протестиращи и пазители на реда ескалира и се стигна до сблъсъци.

Спокойна е обстановката и в самите кулоари на парламента. Депутатите се подготвят за работа, като в 11 часа ще започне традиционния петъчен парламентарен контрол. Първи на въпроси ще отговаря премиерът Пламен Орешарски.