Никога, по никакъв начин, нито са разработвани, нито са подслушвани протестиращи. Това заяви пред БНР бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той нарече лъжа твърденията, че са били подслушвани участници в протестите срещу кабинета „Орешарски".

Припомняме, по-рано настоящият министър Веселин Вучков обясни, че в МВР има две проверки за незаконно използване на специални разузнавателни средства (СРС).

По думите на Йовчев, до момента са били разпространявани многократно такива манипулации. Извършена е проверка от служебното правителство и резултатите са били категорични.

Нека да бъдат направени всички възможни проверки, аз съм „за" това, но съм и „за" това, ако излезе, че това е поредната лъжа, тези, които разпространяват тази лъжа, да понесат своята отговорност. По отношение на изказванията на министър Вучков би било смешно това, което казах, ако не е трагично. Ще ви  кажа защо. Ако от доклада, който съм написал и съм внесъл в Консултативния съвет по национална сигурност, това е нещото, което му е направило впечатление, то това е много жалко. И вместо да се занимава с глупости, да се обърне към реалните проблеми на хората", заяви Йовчев.

Той призова министър Веселин Вучков да помисли как да помогне на пострадалите от наводненията и как да ги предпази от нови наводнения. Освен това трябвало да помисли как да реши проблемите с бежанците и с престъпността, както и проблемите на служителите на МВР в рамките на този орязан бюджет.