Депутатите повториха петъчния си работен ден и отново се захванаха да спорят какви да са правомощията на членовете на Сметната палата.

Темата вълнуваше народните избраници и вчера, но докладът на Европейската комисия за напредъка на страната ни в правосъдието и борбата с корупцията измести коментарите в кулоарите на парламента.

Най-активна и в днешното обсъждане на поредните промени в Закона за Сметната палата бе социалистката Мая Манолова. „Червената" депутатка за пореден път предупреди, че новите двама членове в одитния орган ще работят и на други места, като по този начин се получава конфликт на интереси.

„Тези двама членове на Сметната палата ще имат много доходи за деклариране", подчерта Манолова.

Компания в дебата по темата й направи народният представител от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, който обаче се захвана да коментира външния вид на социалистката и я обвини в това, че хвърля думи, само за да я отразяват в медиите.

„Вие въобще не сте схванали смисъла на правомощията на една институция като Сметната палата", обвини я „патриотът".

Темата за проверяващия орган накара Байрактаров да си спомни управлението на кабинета „Орешарски" и отново се обърна към Манолова с думите: „По време на вашето управление на някои институции сякаш им бе забранено да работят. Бяхте блокирали цялото МВР, за да може една шпицкоманда да извършва граждански арести по улиците на София".