Репортери няма да бъдат допускани на срещата между министъра на външните работи Даниел Митов и държавния секретар на САЩ Джон Кери. Това уточняват от Министерство на външните работи (МВнР).

Срещата между двамата първи дипломати ще се състои на 15 януари в 13.30 часа в МВнР. След разговорите в 14.20 ч. Даниел Митов и Джон Кери ще направят съвместно изявление, чийто текст ще бъде разпространен от Пресцентъра на министерството.

В столичен квартал се появиха бележки по сградите със забрана да се отварят прозорци и балконски врати за 28 часа.
Още...

Само снимащи журналисти ще имат възможност да заснемат изявленията на министър Митов и държавния секретар Кери в 14.20 часа, подчертават от Външно.

Припомняме, Кери пристига на посещение у нас по покана на първия ни дипломат. Още преди Външно официално да обяви предстоящата визита, тя бе разкрита от медиите, когато външният министър Митов я съобщи „на ушенце" на премиера Борисов преди началото на правителственото заседание миналата сряда.

Впоследствие Министерството на външните работи разпространи съобщение за пристигането на Кери у нас. В него бе уточнено, че по време на разговорите  между двамата външни министри ще бъде направен преглед на двустранните отношения и актуални въпроси на международния дневен ред с акцент върху водещи теми като регионалната сигурност и двустранното сътрудничество в областта на отбраната, търговско-икономическите връзки и инвестиции, енергийни въпроси и други.