По някои жилищни  и административни сгради в квартал „Изгрев" в столицата се появиха бележки с предупреждение от МВР.

Текстът налага ограничение за отваряне на балконските врати и прозорците на датите 14 и 15, съответно от 18 часа на 14 януари до 22 часа на 15 януари.

Ограничението е свързано, както казва бележката, с посещението на делегация от САЩ. Най-вероятно става въпрос за посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери, планирано за 15 януари.

От пресцентъра на МВР отговориха на запитване на news.bg, че не знаят за никакви ограничения, както и че разпространяването на тази информация до гражданите и живущите в София не е тяхно дело.

В МВР на този етап не разполагат с указания за мерки по осигуряване на сигурността на държавния секретар на САЩ, които да се отнасят до гражданите на София.

Също така от пресцентъра не можаха да коментират защо на самите бележки няма официално клеймо или печат и дори отправителят на събощението „МВР" е добавен допълнително на ръка и с химикал.

От редакцията на news.bg направихме опит да се свържем и да получим информация от Столичното СДВР, но  връзка с пресцентъра им за съжаление няма.

Ограничението, наложено за толкова дълъг период от време - 28 часа близо, не може да не смути живущите и работещите в района.
Може да се направи предположение, че времетраенето е съобразено и с подготвяното посещение на британския външен министър Филип Хамънд, предвидено за 14 януари.