Поредна тежка катастрофа е станала тази сутрин на пътя Русе-Бяла.

Пътят бе затворен няколко часа за движение и АПИ отклоняваше преминаващите по обходен маршрут през Иваново и Две могили. Тежкотоварните автомобили изчакват на място.

Катастрофата е между ТИР и лека кола. Шофьорът на лекия автомобил е откаран в болница в тежко състояние и с опасност за живота.

Сигнал за инцидента е постъпил в 7.44 ч.

Според подадената първоначална информация при разминаване между ТИР „Скания" и автомобил „Сузуки", ремаркето на товарния автомобил частично навлиза в насрещната лента, при което възниква удара.

За няколко часа бе затруднено движението и по път II-55 Велико Търново - Гурково - Прохода на Републиката, при км 31+500. Причината отново бе пътнотранспортно произшествие.

Движението се регулира от служители на Пътна полиция.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

За изминалото едно денонощие на територията на страната са станали 18 тежки катастрофи, при които двама души са загинали на място.

Ранените са 24, като един човек е с опасност за живота.

От началото на 2015 година 299 души са загинали по пътищата на България, а 3891 са ранените при станалите 3149 тежки катастрофи.

Вчера бе открита световната кампания за пътна безопасност „Намали скоростта"