По време на тридневното си посещение в Индия президентът на САЩ Барак Обама присъства на военен парад в Ню Делхи във връзка с Деня на републиката, съобщават руски медии.

Обаче много индийци изразиха възмущението си от поведението на Обама по време на мероприятието, на което присъства ръководството на страната. По време на парада американският президент не е спрял да дъвче дъвка.

По време на прякото излъчване на парада Обама беше показан в близък план как дъвче по време на изпълнението на националния химн, написа нобеловият лауреат по литература Рабиндранат Тагор.

Какво прави Обама. Той дъвче дъвка по време на официалната церемония, написа в „Туитър" актрисата Сумона Чакраварти. „Може би, той нервничи", отбелязва редакторът на вестник Hindustan Times Сонал Калра.

Според мнозина маниерите на Обама са груби и некоректни.

Американският президент дъвче дъвка по време на парада за Деня на републиката, което е доста непрофесионално отношение, отбелязва индиец в „Туитър".

Той е хващан да дъвче и друг път на международни срещи. В САЩ вредната привичка Обама обяснява с това, че се бори с пушеното и заради това използва никотинова дъвка.

Журналисти съобщиха, че Обама „старателно е дъвкал дъвка", докато е слушал обръщението на руския президент Владимир Путин на последната среща на Г8. Същото е правил и по време на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Пекин през ноември 2014 година и на честванията по повод 70-годишнината от Десанта в Нормандия през 2014 година, което доведе до сериозна критика по адрес на държавния глава на САЩ.