25 лева коледна надбавка ще получат пенсионерите с пенсии до 200 лв.
Това са един милион и сто хиляди пенсионери.

До 4 януари надбавките ще бъдат получени, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Оказа се, че две министерства са се провинили - земеделското и министерството на регионалното развитие и благоустройство - и са раздали коледни бонуси на служители са. Бонусите са раздени без да са съгласувани с премиера.

Бонусите ще бъдат удържани от следващите заплати на служителите.

Добавките, раздадени от правосъдното министерството няма да бъдат отменяни, защото по думите на премира, те са си от бюджета на правосъдното ведомство.

Припомняме, стана ясно, че по предварителни данни бюджетът за месец ноември ще завърши с малък излишък от около 48 млн. лв.

Средствата за настоящите надбавки са от спестени разходи на държавната администрация и това е максимумът, уточни премиерът Бойко Борисов, след като беше запознат от вицепремиера Симеон Дянков с възможностите на бюджета да бъдат подпомогнати хората с най-ниски пенсии.

Борисов припомни, че от 1 юли са били увеличени пенсиите на всички възрастни хора.
С огромни усилия правителството доведе бюджета до минимален дефицит от 500 млн. лв. и това е успех, подчерта министър-председателят и допълни, че това са възможностите на държавата към момента.

Ако човек е слушал от вчерашния конгрес изказванията на Станишев и Доган, би трябвало цветя, рози, мед и масло да тече по улиците, коментира още премиерът на импровизиран брифинг в МС.

Борисов обясни как този минимален дефицит е станал възможен:

От всички министерства и то буквално, изцеждайки парите, които има в държавата и то - от администрацията, от министерствата, от хората, на които им се извинявам, защото те са работили цяла година, надявали са се да получат повече пари сега в бонуси, надбавки, материално стимулиране или както и да го наречете."