Религиозните квоти за заместник-министри са по-страшни от партийните квоти. Явно след като нареди т.нар служебно правителство и то стана обслужващо правителство, ГЕРБ вече реди и следващия кабинет - при това с точна бройка за мюсюлмани. Това заявиха от „Патриотичния фронт" - НФСБ и ВМРО по повод изказването на Бойко Борисов от днес, в което той обещава, че най-малко 10 заместник-министри мюсюлмани ще има в следващия кабинет, ако ГЕРБ спечели 121 депутати след изборите.

НФСБ и ВМРО смятат, че определянето на квоти според религия, етнос, пол, сексуална ориентация и т.н. не е интеграция, а е точно обратното - разделение, привилегии и настройване на едни групи български граждани срещу други.

Според „Патриотичния фронт" с идеите си за кадрова политика ГЕРБ все повече заприличва на етническата и противоконституционна партия ДПС, която превърна партийната и етническа вярност в нещо много по-важно от професионализма и честността, пишат в изявлението си от коалицията.

Те посочват още, че основното качество за хората в държавната администрация е как работят, а не на кой бог се молят. Обратното, смятат те, е игра с огъня.

„Патриотичният фронт" няма нищо против мюсюлмани да са част от властта - но на базата на професионални качества, завършват изявлението си от коалицията.