Поне 10 заместник-министри мюсюлмани ще има в следващото правителство, ако ГЕРБ спечели 121 депутати. Това обеща днес в джебелското село Припек експремиерът Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

Религиозните квоти са игра с огъня, скочиха ВМРО и НФСБ

Още...

Българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не разделителна линия, заяви Борисов.

„Ако ГЕРБ спечели мнозинството в следващия парламент ще разчита на сътрудничеството с всички партии, особено през първите две години, тъй като страната се нуждае от стабилност. Не говоря за коалиции, изборите ще покажат как да действаме. Мюсюлманите трябва да участват в управлението и ние сега издирваме високо образовани мюсюлмани, ДПС ни превъзхожда в това отношение, те имат хора навсякъде", посочи още Борисов.

Готви се коалиция ГЕРБ-ДПС, тълкува Миков думите на Борисов

Още...

Лидерът на ГЕРБ не коментира дали партията му ще има общи действия с ДПС след изборите. Вместо това Борисов саркастично пожела: „Реформаторите да станат първа политическа сила и Радан да стане премиер".

"Управляваме сами, но разбира се, там, където има възможност, винаги сме работили в коалиция, където имаме с Реформаторския блок мнозинство в общинския съвет. Помните и в София „Синята коалиция" колко остро се изказва за Йорданка Фандъкова, сега започнаха да я харесват", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов забави с цял час визитата си в село Припек, където откри футболно игрище, изградено с 45 000 лева от партийната субсидия на ГЕРБ. Той не пропусна да организира и кратко „мачле".

След това Борисов отпътува за село Горно Кирков, където откри водоем, ремонтиран с 24 000 лева пари на ГЕРБ.

„Парите за моите билбордове са дадени за водоеми. За четири години сме правили от водоеми до проходи, а преди пет години нямаше нищо", каза още Бойко Борисов.

Междувременно, явно провокиран от коментарите на лидера на БСП, Борисов констатира чрез фейсбук профила, че явно Миков „е подпийнал в неделя следобед, за да говори такива неща".

В постинга се припомня за назначаването за председател на Районната избирателна комисия в града на Беркант Барзат от квотата на ДПС. Това назначение е вследствие на коалицията между БСП и ДПС, коментира Борисов.
Той припомня и че в ЦИК БСП, като втора политическа партия, е получила председателското място, ДПС, като трета, получили другия важен пост - главен секретар на комисията (човекът, който подписва протоколите), а "Атака" ги подкрепи. Да говориш по тази тема в неделя следобед е възможно само, ако си солидно подпийнал, констатира лидерът на ГЕРБ.