Версията за убийство на Доган от Емин е несъстоятелна, категоричен в бившият вътрешен министър Михаил Миков.

Според него това е версия като тази за атентат срещу Бойко Борисов.
„Още когато беше кмет на София имаше такава версия и го пазехме като национално богатство и го опазихме", добави Миков.

Той каза, че веднага след смъртта на Ахмед Емин са започнали да се появяват най-различни бомбастични версии и заяви, че е работено по всички версии, включително тази на бащата на Ахмед Емин, че не става въпрос са самоубийство, а за убийство.

Миков изтъкна, че Ахмед Доган е викан по случая два пъти, че са разпитвани представители на ДПС и подчерта, че ако са имали информация, би трябвало да я предоставят на правосъдието.

Смъртта на Емин - част от заговор за убийството на Доган.
                             Още...

Миков заяви категорично: „Който казва - той доказва" и настоя ДПС да представят доказателства, че не става въпрос за самоубийство. Той отбеляза още, че до момента не е чул официална позиция на ДПС по случая.

Запитан дали е възможно да има някаква сделка между сегашните управляващи и партията на Ахмед Доган Миков заяви:
„Сегашните управляващи търсят поредица от сделки и подкърпящите ги партии в парламента са доказателство, иначе едно правителство на малцинството не може да функционира ако няма такива сделки".

Търсенето на подкрепа във всички фракции е практика на подхода „ГЕРБ", добави Миков.

Според бившия вътрешен министър политическият контекст на възобновения интерес по случая „Емин" е постоянно намиране на нови сериали, които да отклоняват вниманието на обществото.

Достатъчно пикантно е това, но много често говоренето по един случай прави по-късно процесуално негодни събраните доказателства, каза още Миков.

Според Миков сега има атака срещу БСП, защото е алтернатива на управлението. „Никой не иска дискусии за бюджета за здравеопазването. Играта на стражари и апаши продължава", коментира Миков.

Запитан дали може категорично да заяви, че смъртта на Ахмед Емин е заради самоубийство, Миков каза: „Такъв е актът на прокуратурата и аз вярвам в българската прокуратура".