Издателите на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев ще бъдат обвинени за данъчни престъпления и пране на пари.

Прокуратурата им е изпратила призовки да се явят утре в Националното следствие, научи БНТ от източници в прокуратурата.
Разследването е приключило преди около седмица с мнение на наблюдаващия прокурор за повдигане на обвинение.

Прокуратурата се зае със случая есента на миналата година след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург.

Миналата седмица  вестник "Преса", чието издател е бившият главен редактор на "Труд" Тошо Тошев, публикува скандален запис на разговор на Любомир Павлов с неназовано лице. Според публикацията издателят говори, че вътрешният министър Цветан Цветанов кадрувал в съдебната система и че настоящият Висш съдебен съвет ще избере удобен за ГЕРБ главен прокурор.

Във връзка с разследването срещу него и съдружника му обяснява, че ще използва своите медии, за да остане недосегаем от правосъдието. Допълва, че е спокоен за изхода на делото, защото смята, че нито един прокурор нямало да се осмели да го "закачи". Позицията на Павлов е, че записите са манипулирани.

По-рано днес от ДСБ поискаха главният прокурор Борис Велчев и Инспекторатът към правосъдното министерство да започнат незабавна проверка на наказателното производство срещу собствениците на „Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев.

Припомняме, Донев е и шеф на "Софарма".