Общинският съвет в Приморско упълномощи кмета на града Лиляна Димова да предяви съдебен иск срещу съдия Деница Урумова.

Целта е да бъде обявен за нищожен договора за отстъпка на право на строеж, чрез който Урумова си построи като крайно нуждаеща се 5-етажен хотел край морето

Общинските съветници в Приморско категорично отхвърли предложенията на съдийката за решаване на спора извън съдебната зала.

Тя поиска да купи по пазарни цени терена от 480 кв. м. или да бъде обезщетена с равностоен общински имот, който по цени да съответства на построената вече 5-етажна сграда.

Според Общинския съвет с тези предложение не се защитава интереса на общината, която предвижда на мястото на терена и сградата в квартал „Боруна" да се изгради парк.

Решението е гласувано единодушно.

Припомняме, името на Урумова е едно от имената на магистратски роднини или магистрати замесени в скандала с придобиване на имоти по съмнителен начин по Черноморието.

Преди това Ана Пенгезова - дъщеря на председателя на Софийския апелативен съд, депозира в деловодството на община Приморско декларация за отказ от правото си на строеж. Това стана, след като общината спря административните процедури на шестимата роднини на магистрати, за които се разбра, че са се представили като крайно нуждаещи, за да се сдобият с право на строеж в курортния град.

Припомняме, Висшият съдебен съвет образува дисциплинарни производства срещу петимата магистрати, свързани с имотния скандал в Приморско.